SÄÄNNÖT JA MALLINNUS

Pelissä noudatetaan Suomen lakia ja kunnioitetaan muita pelaajia! Kiusaaminen tai häiriköinti pelin ulkopuolella on ehdottomasti kiellettyä. Ilmoitathan pelinjohdolle heti, jos tätä sääntöä rikotaan. 

Käymme kaikki alla olevat kohdat myös pelin alkubriiffissä läpi ja demonstroimme kunkin kohdan tarvittaessa. Kannattaa kuitenkin lukea lista läpi. Jos jokin kaipaa mielestäsi tarkennusta tai mikä tahansa asia on epäselvä, ole rohkeasti yhteydessä pelinjohtoon! 

Turvallisuus

Pelissä on käytössä turvasana, joka on "TURVASANA". Turvasanan käyttäjän ei tarvitse selittää, miksi käytti turvasanaa. Myös liikennevaloja (Vihreä = tätä lisää, keltainen = tämä on hyvä, punainen = tämä on liikaa) voi käyttää. 

Vaaratilanteen sattuessa huudetaan "HOLD!" Tämän tulisi kaikkien toistaa, jotta jokainen varmasti kuulee sen. Tällöin peli keskeytyy ja peli jatkuu vasta, kun pelinjohto näin ilmoittaa. 

Huom! Turvallisuus menee peli-immersion edelle! 

  • Pelipaikalla saattaa olla hämärää varsinkin pelin loppupuoliskolla. Tästä johtuen juoksua tulisi välttää, sillä maa saattaa olla epätasainen. Jos pelissä tulee tilanteita, joissa hahmot normaalisti juoksisivat, tehdään tämä rivakasti kävellen.

  • Jos ulos on tarve lähteä nopeasti, tulee kaikille antaa tarpeeksi aikaa laittaa kengät jalkaan.

  • Ulkoportaat saattavat olla märällä kelillä liukkaat, jolloin niillä tulisi astella ehdottoman varovasti. Välttäkää pelaamista liukkailla kengillä.

  • Jos parvelle menee, tulee portaissa olla erityisen varovainen. Villasukat (jos sellaiset ovat jalassa) kannattaa riisua tällöin pois. 

Muista käyttää turvasanaa tai vaihtoehtoisesti liikennevaloja, jos koet pelitilanteen itsellesi liian epämukavaksi. Kunnioita toisten rajoja ja kommunkoi omat rajasi, jotta saadaan kaikille mukava ja turvallinen peli. Pelijohto on paikalla sinua varten, joten älä epäröi kääntyä heidän puoleensa mieltäsi askarruttavissa asioissa. Pelissä ei ole erillistä tukihenkilöä, mutta pelinjohto toimii myös tässä roolissa mielellään.

Koronatilanteen huomioiminen

Jotta voisimme pyrkiä takaamaan pelaajille mahdollisimman turvallisen pelin: 

  • Jokaisen hakijan tulisi olla rokotettu vähintään kahdesti. Koronapassia ei kuitenkaan tarkisteta, vaan luotamme tässä pelaajan sanaan.

  • Pyydämme pelaajia myös tekemään kotitestin samana päivänä, kun peli pelataan. Tässäkin asiassa luotamme pelaajan sanaan negatiivisesta testistä. Jos testi epäonnistuu, PJ Henna Kuntsi on luvannut kustantaa uuden testin.

  • Ethän saavu peliin, mikäli olet kipeä! Jos tulosi peliin estyy (esim. yllättävästä sairastumisesta johtuen), ilmoitathan asiasta pelinjohdolle mahdollisimman pian! 

  • Henkilökohtainen käsidesi on hyvä pitää taskussa, vaikka pelipaikalle järjestetään desinfiointi mahdollisuus. 

  • Ulkona on käsienpesupiste. Suosittelemme jokaista tuomaan oman käsipyyhkeen käsien kuivaamista varten. 

  • Emme vaadi maskin käyttöä, mutta se on sallittua.

 

On hyvä tiedostaa, että kaikista varotoimenpiteistä huolimatta pelinjohto ei voi taata, että pelaajat eivät saisi sairastartuntaa (korona ja muut kulkutaudit). Pyritään kuitenkin noudattamaan yhteisiä hygieniasääntöjä parhaamme mukaan ja minimoidaan sairastumisriski! 

Off-game ja mallinnus

Off-gamen merkki on käsi nostettuna nyrkkiin otsalle. Pelissä käytetään runsaasti peliohjeita, joiden lukeminen tapahtuu offissa. Osa peliohjeista voi sisältää metatietoa, jota ei tulisi levittää muille, ellei toisin ohjeisteta. Sovi aina vastapelaajan kanssa etukäteen, jos aiot tehdä tälle jotain, esim. "OFF: nostan sut nyt tohon seinälle kauluksesta". Jos et halua, että sinuun pelin aikana käydään fyysisesti käsiksi, sanothan näin ilmoittautuessasi sekä ilmaisethan asian muille pelaajille myös ennen pelin alkua. 

Suudelmat ja intiimit tilanteet toteutetaan mallintaen. Suudelmat mallinnetaan kämmenet vastakkain pelaajien suudellessa omaa kämmenselkäänsä. Seksi toteutetaan joko offissa puhumalla tilanne läpi, tai hieromalla vastapuolta kyynärpäiden alapuolelta. Ääntä voi pitää, mutta voitte myös halutessanne antaa offissa peliohjeen, esim "OFF: nää harrastaa selkeästi seksiä täällä."

Fyysinen tappelu mallinnetaan hidastetuin liikkein koskettamatta toista. Poikkeuksena tästä esimerkiksi aiemmin mainittu seinälle nosto tai jos hahmosi - syystä tai toisesta - raahaa vastapelaajan jonnekin. Tämäkin tilanne tulee offissa ohjeistaa, esimerkiksi: "OFF: Raahaan sut tuonne saunalle. Voitko esittää, et muka vastustelet minua?" Myös esimerkiksi: "OFF: Puren sinua" tulee ilmoittaa toiselle pelaajalle etukäteen ja puremista ei tehdä missään nimessä oikeasti.

Pelissä tulee mahdollisesti olemaan proppiaseita, mutta ei oikeita aseita tai aseita, joilla pystyisi aiheuttamaan toisille vahinkoa (esim. oikeita teräaseita). Jos hahmolla on "ladattu" proppiase, tulee hänen sitä käyttäessä sanoa selkeällä äänellä "OFF: ammun (hahmon nimi tähän) polveen". Teräaseita käyttäessä ketään ei lyödä niillä oikeasti, vaan se tehdään joko hidastetusti tai osumatta oikeasti kohteeseen. Jälleen kerran on hyvä ilmaista sanallisesti vastapelaajalle esimerkiksi: "OFF: puukko viiltää sinua käteen."  

Sovellamme suuremman draaman sääntöä ja koska peli on one-shot, ei salaisuuksia tarvitse eikä pidäkään pitää salaisuuksina läpi koko peliä. Ethän kuitenkaan paljasta kaikkia salaisuuksiasi ensimmäisen tunnin aikana, mutta hahmokohtaiset juonet ja salaisuudet olisi hyvä olla pelattuna tunti ennen pelin ilmoitettua päättymistä.