top of page
Search
  • Writer's picturekesakeru

12.9.2019 Seinäjoki: järjestäytynyt rikollisuus kasvussa

Updated: Apr 1, 2022

"Ihan kuin Härmän häjyt olisivat palanneet lakeuksille." Paikalliset kuvailevat tilannetta.


Rikollisuus on kasvussa sen kaikissa muodoissa: ryöstöjä, murtoja, väkivaltaa, huumekauppaa ja jopa aseita näkyy Pohjanmaalla yhä enemmissä määrin ihan arkisessa katukuvassa.


Poliisi on lisännyt valvontaa huomattavasti. "On selvää, että kyse ei ole vain pikkurikollisten toiminasta. Rikollisuus ja pidätykset ovat olleet kasvussa jo viimeiset pari vuotta, mutta viime talvena se alkoi näkyä jo selvästi myös katukuvassa. Meillä ovat resurssit aika tiukoilla jo muutenkin, mutta partioita on lisätty tuplasti siihen, mitä viimevuonna oli." median tavoittama konstaapeli Kristian Käkelä vastaa.


Luotettavista lähteistä saamiemme huhujen mukaan kulisseissa tapahtuu paljon muutakin: Velkojat saavat käytännössä vapaat kädet, poliisista välittämättä. Keinoja ei kaihdeta, ja usein häpeä ajaa velkaantuneet ihmiset vaikenemaan. "Saamme nimettömänä ilmoituksia tämän tästä. Mutta koska meillä ei ole todisteita, on meidän vaikea puuttua asiaan." Käkelä kommentoi huhuja.


Artikkeli päivitetty 13.9.2019 klo 06:00


Ambulanssi toi Seinäjoen keskussairaalalle aamuyöllä pahasti pahoinpidellyn, toistaiseksi tuntemattoman mieshenkilön. Miehen tilan kerrotaan olevan kriittinen. Onko kyseessä rikollisten uusin uhri? Mikäli läheisesi on kadonnut, pyydämme olemaan suoraan yhteydessä Etelä-Pohjanmaan poliisiin ja antamaan tuntomerkit kadonneesta.


Artikkeli päivitetty 13.9.2019 klo 16:00


Aiemmin aamuyöstä sairaalaan toimitettu, tuntematon mieshenkilö menehtyi vammoihinsa. Poliisi tiedottaa, että kyseinen mies oli saanut mahdollisesti pesäpallomailan tai muun tylpän esineen aiheuttamia pahoja vammoja päänalueelle. Uhri on tunnistettu, mutta poliisi on uhrin henkilöllisyydestä toistaiseksi vaitonainen. Media sai luotettavasta lähteestä kuitenkin tiedon, että mies(uhri) olisi ollut tunnettu rikollinen alueella. Poliisi ei ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan väitteitä.


Poliisi selvittelee yhä, missä ja miten pahoinpitely olisi voinut tapahtua. ”Pyydämme kaikkia silminnäkijöitä ilmoittamaan itsensä poliisille." Konstaapeli Käkelä Seinäjoen poliisista kommentoi.



Lue myös: 18.6.2015 Sarjamurhaaja Etelä-Pohjanmaan outojen katoamisten taustalla vuosina 2010-2012? Poliisi kiistää väitteet.


62 views0 comments
bottom of page