top of page
Search
  • Writer's picturekesakeru

11.9.2019 Etelä-Pohjanmaalla ongelmia puhelinverkon kanssa. "Teemme parhaamme."

Updated: Apr 1, 2022

"Viime kesän aikana alkaneet operaattori ongelmat jatkuvat yhä.", kertoo teleoperaattori asiantuntija Mauri Peura. Kaikilla puhelinoperaattoreilla on ollut vaikeuksia taata asiakkailleen riittävä kuuluvuus eri puolilla Etelä-Pohjanmaata. Erityisesti syrjäseudut ovat kärsineet yhteydenpidon äkillisestä taantumasta: kenttää ei löydy tai se katoilee tämän tästä. "Olemme tutkineet syitä kentän katoamiselle. Pahoittelemme asiakkaille tästä aiheutuvaa vaivaa. Teemme parhaamme, että kenttä saataisiin toimimaan myös syrjäseuduilla normaalisti." Peura kommentoi kaikkien telepalveluita tarjoavien yritysten puolesta.


Kysymys kuuluukin: mitä tehdä sitten, jos jotain sattuu ja kenttää ei löydy? Palvelut ovat syrjäseudulla muutenkin kaukana. Mitä sitten, jos joku murtautuu kotiisi, etkä voi soittaa poliisille? Tai syttyy tulipalo, ja palokunnalle ei pysty soittamaan. Ongelmat puhelinkentässä ovat nimenomaan vaikuttaneet myös hätäpuhelujen soittoon. "Tämä on eriskummallista. Periaatteessa hätäpuhelujen pitäisi mennä läpi silloinkin, kun normaalit puhelut eivät onnistu." Peura vastaa.


Vasta viime kesänä lapsi menehtyi häkämyrkytykseen mökillään, kun vanhemman silmä oli välttänyt. Tuolloinkin puhelinverkossa oli ongelmia, lapsen puhelimesta oli yritetty soittaa vanhemmalle. "Lapsi oli tiennyt, että jotain on vialla. Häkää lapsi tuskin on voinut havaita, mutta huono olo siinä tulee silti. En tiedä, olisiko vanhempi voinut silti pelastaa lastaan, mutta toivoa olisi voinut olla, jos kenttä olisi toiminut." Palopäällikkö Tero Varis kommentoi onnettomuuden jälkeen.


Lue myös: 14.7.2018 8-vuotias tyttö kuoli häkämyrkytykseen. "Yksinhuoltaja isä kadonnut."

87 views0 comments
bottom of page