top of page
Search
  • Writer's picturekesakeru

10.9.2019 TikTokin suosio kasvaa

Updated: Jul 22, 2023


Nuoriso sen tietää: TikTok on juuri nyt sovellus numero yksi! Kiinalaisen Internet-teknologiayrityksen sovellusta on ladattu Suomen sisällä yhä kasvamassa määrin. Tästä voimme suurelta osin kiittää Kotkalais-syntyistä Lenni Mäkelää, joka on tällähetkellä Tiktokin yksi tunnetuimmista Suomi-käyttäjistä.


Lenni on uusimpia nousukkaita TikTokin ja somen maailmassa. Tamperelaistunut nuori mies kertoo haastattelussa, ettei alkujaan lähtenyt tavoittelemaan minkäänlaista suosiota ladattuaan TikTokin viime talvena puhelimelleen. "Tein videoita, koska halusin jotain uutta elämääni. Videoita tehdessä tarkoitus oli pitää vaan hauskaa, linkata niitä kavereille ja jos joku muu niitä sattuisi näkemään ja niistä tykkäämään, se oli tietysti vain plussaa."


Lennin suosio lähti hurjaan nousuun tämän vuoden toukokuussa, kun yksi hänen videoistaan sai yllättäen yli 20 tuhatta katselukertaa. Suomen tasolla tämä on kova saavutus, ja tämä toi mukanaan uusia seuraajia Lennille kaikilla hänen sosiaalisen median eri kanavilla, erityisesti tietysti TikTokissa. Yllättäen lähes jokainen Lennin video sai kymmeniä tuhansia katselukertoja. "Suosio tuli ihan puun takaa. Videot olivat vain hauskoja ideoita: olin inspiroitunut katsoessani muita TikTokaajia, kuinka he kehittelevät video ideoita välillä hyvinkin omaperäisistä aiheista. En silti odottanut saavani minkäänlaista huomiota omilla ideoillani." Mäkelä myöntää.


Lennin videot ovat sekoitus hauskoja, itseluotuja TikTok trendejä sekä enemmän henkilökohtaisia videoita, joissa Lenni avautuu omista kokemuksistaan tai kannustaa fanejaan olemaan oma itsensä. Viimeaikoina hän on myös alkanut luomaan tutoriaaleja sovelluksen käyttömahdollisuuksiin liittyen. "Kuka tahansa voi oppia tekemään TikTokkeja. Haluan kannustaa fanejani kokeilemaan itse videoiden tekoa, sillä videoiden teko auttoi minua vaikeina aikoina purkamaan negatiivisia ajatuksia." Mäkelä rohkaisee.


Myös useat muut tunnetut sosiaalisen median palveluita tarjoavat yhtöt ovat pyytäneet Lenniä tekemään sisältöä omalle alustalleen. Muun muassa Suomessa hyvin tunnetut Tubettajat Roni Back, Lakko ja Dave Cad ovat hostanneet Lenniä omilla videoillaan, lähinnä erilaisten haasteiden merkeissä liittyen TikTokiin ja tämän nopeasti kasvavaan suosioon. Lennillä oli ennestään vanha Youtube kanava, muttahän ei ollut vuosiin julkaissut sinne videoita. "Suurin osa vanhoista videoistani oli piilotettu, kameralaatu oli aika kamalaa. Nyt kuitenkin fanieni pyynnöstä päätin ainakin kokeilla vanhaa formaattiani: Let's playasin läpi uusimman kauhupelin Man of Medanin. Se oli hauska kokemus, tosin aika buginen." Mäkelä kommentoi.


Lennin fanit tuntuvat olevan hyvin lojaaleja nuorelle miehelle. Viimeaikoina Lennin postaamia videoita on jaettu ahkerasti niin mikroblogipalvelu Twitterissä, kuin muillakin sosiaalisen median alustoilla. Se on ollut suora seuraus fanien määrän jatkuvaan kasvuun. Lennin katsojakunta koostuu pääasiassa nuorista, mutta yllättäen jakauma on laajempi, kuin voisi olettaa. "Minua tuli juuri eilen kadulla vastaan vanhempi herrasmies, joka oli lapsenlapsensa kanssa alkanut katsomaan videoitani tänä kesänä. Nyt hänkin pohti, josko hänkin voisi kokeilla videoiden tekoa. Sanoin, että ala ihmeessä kokeilemaan! Sitä ei tiedä, mitä uuden kokeilemisesta voi seurata!" Mäkelä toteaa optimistisesti.


Fanitapahtumille on yhä enemmän ja enemmän kysyntää. Tänäkin perjantaina Lenni on tavattavissa Seinäjoella. Lisää Meet and Greet -tapahtumia on luvattu järjestää myös muissa kaupungeissa. "Tämä kutsu Seinäjoelle tuli vähän yllättäen, mutta olin sitäkin innostuneempi ideasta. 2020 vuoden kalenterini alkaa olla jo täynnä tapahtumia, joihin minua on pyydetty alustavasti mukaan. Haluan tavata fanejani kasvotusten, ja samalla voin pitää paneeleja liittyen videoiden tekoon, trendien seurantaan ja laitteisiin liittyen. Jos tämä tapahtuma onnistuu, haluan ehdottomasti järjestää niitä jatkossa lisää." Mäkelä sanoo.


Kun kysyimme, mikä on Lennin seuraava video idea, tämä naurahtaa. "Olen saanut paljon pyyntöjä pelata Minecraftia. Ehkä se voisi olla seuraava Let's playni sitten."


Lenni on tavattavissa Seinäjoen kaupungin kirjastolla Perjantaina 13. Syyskuuta klo 14:00 alkaen.

Lue myös: 12.9.2019 Kuuluisan Suomalaisen aivokirurgin sairauskohtaus järkyttää. "Hän on itse Suomessa ainoa, joka osaisi leikata."

87 views0 comments
bottom of page